فرآورده های انار

میوه انار یکی از خوراکی های بسیار مطبوع است که از دیرباز به صورت وحشی در بلوچستان و کردستان وجود داشته و امروزه شاهد استفاده گسترده ای از این میوه هستیم که دو نوع ترش و شیرین دارد و در حال حاضر نیز فرآورده های انار با استقبال زیادی همراه شده است.

تمام اجزای درخت انار 22 درصد تانن دارد و حاوی چهار ماده دارویی نظیر پل له تیرین، پزودوپل تیرین، ایزوپل له تیرین، متیل پل له تیرین است که بیشتر در پوست، ریشه و ساقه انار وجود دارد.

در این مقاله قصد داریم شما را با انار و فرآورده های آن آشنا کنیم و به توضیح موارد مرتبط با آن بپردازیم، اگر انار میوه مورد علاقه شماست، پیشنهاد می کنیم تا پایان با ما همراه شوید تا فرآورده های مفید و خوشمزه آن را مورد بررسی قرار دهیم.

معرفی انواع فرآورده های انار

انار از جمله میوه های بومی آسیای جنوب غربی از جمله ایران است که مصرف تازه آن دوره نسبتا کوتاهی دارد و از تولید فرآورده های انار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

از دانه های انار می توان فرآورده های مختلفی تولید کرد که از جمله آن ها می توان به انار دانه، آبمیوه، انواع سس و چاشنی ها، روغن، لواشک و سرکه، پودر، اسانس، بستنی انار، ترشیجات، معجون، رب، شربت، دانه در شربت، مربا، ژله، مارمالاد و… اشاره کرد.

هم چنین از پوست میوه انار، مربا، رنگ گیاهی، مواد آرایشی، خوراک دام تولید می شود و با افزایش فرآورده های انار می توان بازار مصرف را افزایش داد و درآمد خوبی از صادارت این محصول کسب نمود.

محصول انار و فرآورده های آن کاربردهای پزشکی، غذایی و صنعتی بسیار زیادی دارند که از جمله خواص پزشکی می توان به بهبود عملکرد عروق، کنترل فشار خون، از بین برنده برخی عفونت ها و مقوی معده اشاره کرد.

در ادامه به توضیح انواع رایج فرآورده های انار می پردازیم.

تولید و بسته بندی انار دانه شده

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از دستگاه های مدرن بسته بندی می توان دانه های انار را به صورت تازه بسته بندی نمود و برای مصرف به بازار عرضه کرد.

بسته بندی انار دانه شده می تواند در بسته بندی هایی با اندازه های مختلف انجام گیرد که با قیمت های مختلف در اختیار خریدار قرار می گیرد.

تولید و بسته بندی انار به گونه ای است که تنفس محیط بسته بندی و تولید و حساسیت به اتیلن کاهش می دهد و در کند کردن روند نرم شدن و تغییر ترکیبات داخل میوه نقش مهمی ایفا می کند.

تولید دانه انار خشک شده

امروزه بازار دانه انار خشک شده در داخل و خارج ار کشور رونق خوبی دارد و تولید کنندگان بزرگ با استفاده از دستگاه بسته بندی، محصول خشک شده را در بسته بندی های زیبا و شکیل بسته بندی می کنند.

استفاده از دانه انار خشک شده به عنوان چاشنی و تزئین در کنار غذا و سالاد بسیار پرکاربرد بوده و از هسته خشک شده انار جهت مصارف خوراکی و صنعتی و یا در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود.

از مصارف دیگر این محصول می توان جهت روغن گیری برای لوازم آرایشی، مصارف خوراکی به عنوان چاشنی، تهیه اسانس و در صنایع مختلف دیگر اشاره کرد.

تولید آب انار

آب انار از خوشمزه ترین و پرخاصیت ترین نوشیدنی های است که با مصرف آن می توان از اسیدهای آمینه، آنتی اکسیدان پلی فنول، آنتوسیانین، کلسیم، روی، منیزیم و… موجود در آن استفاده نمود و از پیری زودرس و بیماری های قلبی و… جلوگیری نمود.

آب انار به صورت صنعتی طی مراحل مختلفی نظیر شست و شو، درجه بندی میوه، پوست و دانه گیری، استخراج آب میوه، فیلتراسیون، پاستوریزه کردن، پر کننده انار تولید می شود و با استفاده از این محصول می توان از فواید ارزشمند آن استفاده نمود.

تولید آب انار به صورت بسته های آب میوه تهیه می شوند و قابلیت نگهداری در یخچال تا دو سه روز بدون مواد افزودنی را دارا می باشد.

تولید رب انار

رب انار یکی دیگر از فرآورده های انار است که طی تولید رب این محصول پلی فنول و اسید آلاژیک آن در اثر حرارت از بین نمی رود و تنها ویتامین ث آن کاهش پیدا می کند، بنابراین رب انار از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

از فواید رب انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقوی معده، بدن و فربه کننده است
  • اثر قابض، رفع کننده التهاب افراد تب دار، برطرف کننده تشنگی دارد
  • برطرف کننده کدورت رنگ رخسار
  • برطرف کننده ویار در زمان حاملگی

رب انار یکی از پرفروش ترین فرآورده های انار است که تولید آن جزو مشاغل سودآور محسوب می شود.

حتما بخوانید: دستگاه آب انار گیری

روغن انار

از دانه های انار فرآورده مفیدی نظیر روغن انار تولید می شود که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، ضد میکروبی و ضد التهابی دارد، این روغن را از هسته انار تولید می شود که از طریق پرس دانه های میوه انار به دست می آید.

از فواید و خواص استفاده از روغن انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مفید برای حفظ شادابی، زیبایی و جوانی پوست
  • موثر در درمان جوش و آکنه
  • کاربردی برای مو
  • مناسب در تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کنترل دیابت
  • پیشگیری از سرطان
  • و…

حتما بخوانید: دستگاه انار دون کن صنعتی

سرکه انار

سرکه محلولی است که معمولا حاوی 4 درصد اسید سیتریک و مقداری کمی الکل، گلیسیرین، قندها، استرها، نمک ها است و زمانی که انار به سرکه تبدیل می شود به یک ماده عالی برای چاشنی ماهی و یک نوشیدنی سالم برای مصرف است.

استفاده از سرکه انار فواید زیادی دارد که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می کنیم:

  • کاهش سطح کلسترول
  • کمک کننده گوارش
  • بهبود جذب مواد معدنی در بدن
  • بهبود حافظه
  • مبارزه با سلول های سرطانی
  • و جلوگیری از تغییرات خلقی

سخن آخر

در این مقاله سعی شد محصول مناسب و کاربردی را مورد بررسی قرار دهیم که با مصرف آن نه تنها می توان در سلامتی بدن اثر مثبت گذاشت بلکه با راه اندازی کارگاه تولیدی به صورت خانگی یا صنعتی می توان سود حاشیه ای خوبی را کسب نمود.

بنابراین با استفاده از فرآورده های انار می توان محصولات ارزشمندی تهیه و تولید کرد و در صورت تولید در حجم های بالا می توان به کشورهای خارجی صادر نمود.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها