طرز استفاده از دستگاه میوه خشک کن

طرز استفاده از دستگاه میوه خشک کن

برای یادگیری طرز استفاده از دستگاه میوه خشک کن، باید به یک سری اصول توجه داشته باشید. اگر ندانید که چطور باید با دستگاه میوه خشک کن کار کنید یا نکات لازم برای نگهداری از آن را رعایت نکنید، به دستگاه آسیب وارد می‌شود و دچار هزینه‌های هنگفتی خواهید شد!

در این مقاله به‌صورت کامل درمورد نحوه راه‌اندازی و نگهداری از دستگاه میوه خشک کن صنعتی و نیمه صنعتی صحبت می‌کنیم:

طرز استفاده از دستگاه میوه خشک کن

دستگاه‌های میوه خشک کن به دو دسته صنعتی و نیمه صنعتی تقسیم می‌شوند که مدل نیمه صنعتی آن برای کسب‌وکارهای کوچک مناسب است و مدل صنعتی آن در صنایع و کارگاه‌های بزرگ کاربرد دارد. در ادامه طی هفت گام یاد می‌گیرید که چطور از یک دستگاه میوه‌ خشک کن استفاده کنید.

توجه: نحوه استفاده از دستگاه میوه خشک صنعتی با نیمه صنعتی به‌طورکلی یکی است و تفاوت چندانی ندارد.

  1. خرید و راه‌اندازی اولیه
  2. شستن و برش دادن میوه‌ها
  3. قرار دادن میوه‌ها در سینی و انتقال با ترولی
  4. تنظیمات ماژول دستگاه
  5. خارج کردن سینی از دستگاه
  6. تمیز کردن دستگاه

مرحله اول: خرید و راه‌اندازی اولیه

باید بعد از خرید دستگاه میوه خشک کن، راه اندازی اولیه را انجام دهید. حتماً دفترچه‌های مربوط به راهنمای استفاده از دستگاه را بخوانید تا از تمام جزئیات مطلع شوید. برخی از دستگاه‌ها تنظیمات بخصوصی دارند که باید طبق دفترچه راهنما، آن را به انجام برسانید و نصب دستگاه خشک کن را انجام دهید. عدم توجه به توضیحات ارائه شده توسط شرکت سازنده می‌تواند برایتان گران تمام شود!

مرحله دوم: شستن و برش دادن میوه‌ها

در این مرحله باید میوه‌های مورد نظر شسته شوند و در صورت داشتن هسته، هسته‌گیری انجام شود. سپس می‌توانیم آن‌ها را قطعه‌قطعه کنیم. پوست میوه‌ها قبل از برش زدن گرفته می‌شود. برای اینکه برش‌های میوه در مجاورت هوا سیاه نشوند و آسیب نبینند، اغلب به آن‌ها مواد افزودنی مانند متابی سولفیت اضافه می‌کنیم.

در استفاده خانگی و با دستگاه نیمه صنعتی، شما می‌توانید این مرحله را به صورت دستی انجام دهید؛ اما در مکان‌های بزرگ از جمله کارگاه‌ها، برش خوردن میوه‌ها اغلب توسط دستگاه انجام می‌شود تا سرعت و فرایند انجام کار افزایش پیدا کند.

حتما مطالعه کنید: دستگاه شستشوی میوه

مرحله سوم: قرار دادن میوه‌ها در سینی و انتقال با ترولی

در این گام باید میوه‌های مورد نظر را در سینی مخصوص دستگاه قرار دهید. سینی‌ها دارای یک توری با جنس پلی اتیلن هستند که قابلیت جدا شدن دارند و بر اساس ابعاد خود سینی دستگاه، می‌توانید آن‌ها را برش دهید. شما باید این توری‌ها را بر روی سینی قرار دهید تا میوه‌ها به طور مستقیم با سطح سینی برخورد نداشته باشند. قطعه‌های میوه باید از هم فاصله داشته باشند تا فضا و هوای کافی برای خشک شدن آن‌ها وجود داشته باشد.

بعد از آماده‌سازی سینی‌های میوه به صورت کامل، باید آن‌ها را روی یک چهارچوب چرخ‌دار به اسم ترولی (Trolly) قرار دهید و آن را به درون کابین دستگاه منتقل کنید. ترولی‌ها دارای چندین طبقه مختلف هستند که به شما کمک می‌کنند تا تعداد بالایی از سینی‌ها را یک‌جا حمل کنید.

مرحله چهارم: تنظیمات ماژول دستگاه

در این مرحله، دستگاه خشک کن میوه را روشن می‌کنیم تا فن‌های آن کمی کار کنند و دمای آن بالا برود؛ سپس دمای مورد نظر برای خشک شدن میوه را از قسمت تنظیمات وارد می‌کنیم. دستگاه‌های میوه خشک کن صنعتی دارای یک ماژول هوشمند هستند که به کمک آن می‌توانید میزان دما، رطوبت و زمان مورد نیاز برای خشک شدن میوه‌ها را تنظیم کنید.

اگر بعد از روشن شدن دستگاه، بدون صبر کردن میوه‌ها را درون آن قرار دهید ممکن است نتیجه مطلوب را دریافت نکنید چون دستگاه هنوز سرد است! بنابراین حتماً به گرم شدن دستگاه و تنظیم دما و میزان رطوبت آن به کمک ماژول، توجه داشته باشید. دما و رطوبت انتخابی برای دستگاه نسبت به هر میوه متفاوت است. در بحث زمان، برخی میوه‌ها برای خشک شدن به زمان کمتری نیاز دارند؛ در صورتی که برخی دیگر باید برای مدت زمان بیشتری در دستگاه قرار بگیرند.

نکته: بعد از تنظیم دما و رطوبت دستگاه از طریق ماژول، دیگر نیازی نیست که آن را چک کنید یا مراقب دما باشید. کافی است دستگاه را به حال خود رها کنید تا فرایند خشک کردن میوه طی زمان مشخص شده، انجام شود. اگر دستگاه شما حین کار به مراقبت و کنترل دما نیاز دارد به این معناست که جنس مرغوبی ندارد و این یک ضعف محسوب می‌شود.

مرحله پنجم: خارج کردن سینی از دستگاه

در گام آخر، شما باید سینی را از دستگاه بیرون بیاورید و برای یک مدت کوتاه در دمای محیط قرار دهید تا دمای میوه‌ها کاهش پیدا کند. کار شما با دستگاه میوه خشک کن تمام شده است و می‌توانید آن را خاموش کنید. بعد از رسیدن میوه‌ها به دمای محیط، باید آن‌ها را در یک محفظه یا پلاستیک بدون هوا قرار دهید. هوا موجب بی‌کیفیت شدن میوه خشک و از بین رفتن تازگی آن می‌شود. برای ماندگاری بیشتر و طولانی‌تر، می‌توانید میوه‌های خشک شده را درون فریزر بگذارید.

مرحله ششم: تمیز کردن دستگاه میوه خشک کن

بعد از بیرون آوردن میوه‌ها و خاموش کردن دستگاه، بخش‌های مختلف آن را تمیز کنید. شما باید توری‌های موجود روی سینی‌ها را بعد از هر بار استفاده به طور کامل بیرون بیاورید و بشویید. نیازی به شستن خود سینی نیست. برای از بین رفتن بوی نامطبوع میوه‌ها، می‌توانید درون دستگاه کمی ذغال قرار دهید.

انجام این کار باعث می‌شود تا بوی میوه‌های خشک شده از بین برود.به جز این روش، شما می‌توانید یک پارچه نم ‌دار را به نشاسته جوش شیرین آغشته کنید و به کمک آن، بخش‌های مختلف دستگاه را تمیز کنید. تمیز نکردن اجزای مختلف دستگاه در طولانی مدت موجب افت عملکرد می‌شود.

نحوه نگهداری از دستگاه میوه خشک کن

مراقبت و نگهداری از دستگاه میوه خشک کن باعث می‌شود تا کارایی آن بیشتر شود و قطعات برای مدت زمان بیشتری سالم باقی بمانند. در ادامه مهم‌ترین نکات برای نگهداری از این دستگاه را عنوان می‌کنیم:

  1. قراردهی دستگاه در فضای مناسب
  2. توجه به تنظیمات اولیه دستگاه
  3. عدم دستکاری دستگاه توسط افراد غیرمجاز
  4. توجه به اتصالات برق و گاز
  5. تمیز کردن دستگاه خشک کن
  6. انجام چک آپ مداوم
  7. تعویض قطعات آسیب دیده

قراردهی دستگاه در فضای مناسب

دستگاه میوه خشک کن باید در فضای مناسب قرار بگیرد. برای مثال نمی‌توانید این دستگاه را در وسط سالن یا کارگاه قرار دهید. لوله‌ تخلیه دود یا رطوبت نباید از خود دستگاه فاصله زیادی داشته باشد؛ زیرا در این صورت فرایند تخلیه و خارج شدن گازها به صورت کامل انجام نمی‌شود.

توجه به تنظیمات اولیه دستگاه

بعد از خرید دستگاه، باید تنظیمات اولیه توسط افراد متخصص انجام شود یا آموزش‌های لازم را از مجموعه دریافت کرده باشید تا آن را راه‌اندازی کنید.

عدم دستکاری دستگاه توسط افراد غیرمجاز

افراد غیرمجاز و کسانی که در کار با دستگاه میوه خشک کن تخصصی ندارند، نباید تنظیمات را تغییر دهند. تغییر تنظیمات بدون داشتن آگاهی قبلی، می‌تواند موجب آسیب یا فشار به دستگاه شود. حتماً به افراد مسئول، آموزش‌های لازم را ارائه دهید تا مشکلی پیش نیاید.

توجه به اتصالات برق و گاز

وجود اتصالی در دستگاه یا عدم کارکرد صحیح سیم‌کشی‌های برقی موجود در دستگاه، می‌تواند موجب بروز مشکلات بزرگ‌تری از جمله آتش‌سوزی یا حتی سوختن دستگاه میوه خشک کن شود؛ بنابراین حتماً به منبع برق و جریانات برقی توجه داشته باشید.

علاوه بر اتصالات برق، باید به اتصالات گازی توجه داشته باشید. ارتفاع قرارگیری لوله گازی نسبت به خود دستگاه بسیار مهم است و باید تنظیم شود؛ همچنین نباید در لوله یا محل اتصال آن نشتی وجود داشته باشد.

حتما بخوانید: چه محصولاتی را میتوان با دستگاه خشک کن خشک کرد؟

تمیز کردن دستگاه خشک کن

چند وقت یک بار به کمک یک پارچه لطیف، بخش‌های مختلف دستگاه را گردگیری و تمیز کنید. توری‌های موجود روی سینی را با دقت کامل بشویید. تمیز نکردن دستگاه برای مدت طولانی، باعث می‌شود تا آلودگی‌ها روی هم انباشته شوند و این مسئله موجب کاهش بازدهی دستگاه می‌شود.

همانطور که پیش‌تر گفتیم، برای پاک کردن دستگاه و سینی‌ها به کمک پارچه باید آن را به نشاسته جوش شیرین آغشته کنید؛ به علاوه قرار دادن ذغال درون دستگاه یا دود کردن ذغال به طوری که دود آن از فضای درون دستگاه عبور کند، می‌تواند در از بین بردن بوی بد دستگاه میوه خشک کن مفید باشد.

انجام چک آپ مداوم

اگر از دستگاه میوه خشک کن صنعتی استفاده می‌کنید، باید فردی متخصص را انتخاب کنید تا دستگاه‌ها را هر چند مدت یک بار به طور کامل چک کند. انجام این کار باعث می‌شود تا از بروز آسیب‌های احتمالی و ضرر‌های مالی هنگفت جلوگیری کنید و از صحت دستگاه مطمئن شوید.

تعویض قطعات آسیب‌دیده

اگر یکی از قطعات دستگاه آسیب دیده است یا دیگر کارایی لازم را ندارد، بلافاصله آن را تعویض کنید. سعی کنید برای تعویض قطعات، از جنس‌های درجه یک و اصلی استفاده کنید تا بهترین کارایی را دریافت کنید. عدم تعمیر یا تعویض قطعات آسیب‌دیده موجب بروز آسیب‌های جدی‌تر می‌شود و هزینه‌های بیشتری را برای شما به بار خواهد آورد.

نکته: انجام کار تعویض را به افراد متخصص فنی بسپارید. سپردن کار به افراد عادی و به صورت خودسر می‌تواند موجب بروز آسیب‌های بزرگ‌تر شود.

سخن پایانی

در این مقاله به صورت کامل درمورد نگهداری و طریقه استفاده از دستگاه میوه خشک کن صنعتی و نیمه صنعتی صحبت کردیم؛ به یاد داشته باشید که این این موارد به‌سادگی قابل حل هستند. کار با دستگاه میوه خشک کن بسیار راحت است و گرفتن کمک از افراد و مجموعه‌های متخصص در طی‌کردن این مسیر بسیار مفید است.

سایت آراد ماشین به عنوان طراح و سازنده دستگاه‌ها و ماشین آلات خطوط تولید مواد غذایی بخصوص خط تولید چیپس میوه، به شما کمک می‌کند تا تمام مراحل خرید دستگاه میوه‌ خشک کن را به‌راحتی پشت سر بگذارید و با پشتیبانی از شما، تمام سوالات و اصول لازمی را که باید بدانید را به شما آموزش می‌دهد.

مجموعه آراد ماشین نحوه کار و راه‌اندازی دستگاه میوه خشک کن را به صورت کاملاً رایگان به شما آموزش می‌دهد و با داشتن پشتیبانی 24 ساعته در زمینه کار با دستگاه یا تولید میوه خشک با آن، خیالتان از همه چیز راحت خواهد بود. برای دریافت مشاوره رایگان یا برقراری ارتباط بیشتر، کافی است با ما تماس برقرار کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها