خط تولید آب انار

یکی از نوشیدنی هایی که امروزه طرفداردان زیادی را به خود جذب کرده است، آب انار است که با داشتن خاصیت درمانی زیادی که دارد، توجهات زیادی به راه اندازی خط تولید این میوه بهشتی شده است.

در این مقاله قصد داریم شما را با انار و خط تولید آن آشنا کنیم و به توضیح مراحل اولیه و کلی آن بپردازیم، پس اگر قصد راه اندازی خط تولید انار را دارید، پیشنهاد می کنیم، ما را تا پایان همراهی کنید.

تجهیزات کارخانه تولید آب انار

یک کارخانه توانایی انجام کلیه مراحل تولید آب انار را دارد به شرط اینکه تجهیزات لازم را داشته باشد که از جمله آن ها می توان به دستگاه های شست و شو، درجه بندی میوه، پوست گیری، استخراج آب میوه، فیلتراسیون، پاستوریزه کننده و دستگاه پرکننده آب انار اشاره کرد.

خط تولید آب انار

برای راه اندازی خط تولید آب انار همانطور که اشاره کردیم، تجهیزاتی نیاز است که بتوان مراحل را طی نمود. ما در ادامه به توضیح مراحل این خط می پردازیم.

درجه بندی میوه ها

برای اینکه آب نهایی انار از کیفیت خوبی برخوردار باشد، لازم است از دستگاه سورتینگ برای جداسازی انارهای باکیفیت از نمونه های پوسیده و نامرغوب استفاده شود. در درجه بندی چهار فاکتور مهم اندازه، وزن، رنگ و شکل مد نظر گرفته می شود.

دستگاه جداساز تسمه نقاله ای و غلتکی

یکی از نمونه دستگاه های جداساز انار این مدل دستگاه است که با داشتن نوار نقاله، غلطک هایی که به صورت عمودی در مسیر هستند و سطح شیب داری که دارند، امکان جداسازی انارها را در اندازه های مختلف فراهم می کند و درجه بندی انار صورت می گیرد.

دستگاه جداساز براساس فرآیند پردازش تصویر

فرآیند پردازش تصویر از دیگر نمونه دستگاه های جداساز انار است که براساس عکسی که از سه بعد محصول گرفته می شود و اندازه های مشخصی برای دستگاه تعریف شده است، جداسازی به روش های زیر صورت می گیرد:

  • از طریق وزش هوا توسط دمنده های عمود بر خط حرکت محصول
  • از طریق اهرم هایی که به محصول ضربه می زنند
  • از طریق اندازه، لکه، فساد و زدگی

جداسازی و سواکردن با استفاده از نیروی انسانی

یکی دیگر از نمونه های جداسازی استفاده از نیروی انسانی است که باید برای این موضوع شرایط حرکت محصول و نور مورد بررسی قرار گیرد و افراد از حوصله بالا و قوه بینایی خوبی برخوردار باشند. اگرچه درصد خطا در این روش زیادتر از نمونه های دستگاهیست، با این وجود در برخی از کارخانجات هنوز از این روش از جداسازی استفاده می کنند.

شستشوی انارها

با چیدن محصول و حمل آن تا مکان مورد نظر برای آبگیری، گرد و غبار و دیگر آلودگی ها همراه محصول جمع می شود که برای تمیز شدن آن به دستگاه هایی تخصصی شست و شو نیاز است تا این ناخالصی ها برطرف شود. چندین روش وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

  • استفاده از روش غوطه وری در حجم بالای آب و قرارگیری نمونه به طور کامل در محیط آبی
  • استفاده از جریان آب زیاد که علاوه بر شستشو، محصول به بخش های دیگر خط تولید کشیده شود
  • استفاده از دمیدن هوا به داخل آب که یک حالت غلیایی ایجاد می شود و باعث حرکت محصول و جدا شدن راحت ناخالصی ها می گردد
  • استفاده از تفاوت سرعت سقوط و حرکت محصول و با ایجاد شرایط شیب دار

در خطوط تولید فرآورده های انار برای در این مرحله از دستگاه شستشوی میوه صنعتی استفاده می شود. این دستگاه دارای وان های شستشوی اتومات می باشد که با توجه به تعداد مراحل شستشو به خط تولید اضافه می شود.

دستگاه شستشوپوست گیری انار

با توجه به اینکه پوست ضخیم انار طعم تلخی دارد، در صورت برخورد با آب انار، محصول را تلخ می کند از این رو باید پوست گیری شود و دو روش سنتی و مدرن برای این کار وجود دارد.

در روش سنتی ابتدا برش در پوست انار ایجاد می شود و با دست دانه های انار از پیه ی آن جدا می شود و در روش صنعتی از دستگاه انار دون کن استفاده می شود که با مکانیزم خاصی درصد بالایی از دانه های انار را از پوست جدا کرده و برای آبگیری آماده می کنند.

 

استخراج عصاره از دانه های انار

در این مرحله پس از خروج دانه ها از دستگاه، محصول وارد دستگاه آب انار گیری می شو و توسط یک شافت مارپیچی تحت فشار زیاد قرار می گیرد و عصاره انار از طریق یک غربال داخل ظرف جریان پیدا می کند و در سمت دیگر دستگاه، هسته های انار به بیرون رانده می شوند.

 

فیلتراسیون آب انار

در این بخش آب انار به دست آمده همراه با برخی جامد ها وارد بخش فیلتراسیون می شود که باید از آب انار جداسازی شود و از این رو از برخی آنزیم ها و مواد شیمیایی استفاده می کنند که این جداسازی به سرعت انجام گیرد. فیلتراسیون آب انار حدود 3 الی 4 ساعت طول می کشد و پس از روشن شدن آب انار به بخش بعدی انتقال پیدا می کند.

فرآیند حرارتی و پرکردن آب انار

در آخرین بخش از خط تولید انار به مرحله پاستوریزاسیون می رسیم که برای از بین بردن باکتری ها، آنزیم ها و جلوگیری از تخمیر بکار می رود. بنابراین برای حفظ کیفیت آب انار باید با 60 درجه و در دمای 84 انجام گیرد و پس از آن محصول توسط دستگاه پرکن آب انار در قوطی یا بطری پر می شود.

اهمیت مشاوره در راه اندازی خط تولید آب انار

برای شروع و راه اندازی خط تولید باید متناسب با وضعیت و شرایط منطقه ای که در آن قصد شروع کار را دارید از  دسترسی به مواد اولیه، آب و هوا و بازار فروش اطمینان حاصل کنید. پس از جمع آوری آگاهی، لازم است نسبت به تولید محصول غذایی، دستگاه های مورد نیاز و چینش آنها با دقت و حساسیت بالایی پیش بروید.

پیشنهاد می کنیم در این مسیر از مشاوران متخصص که در این زمینه فعالیت و تجربه کافی دارند، کمک بگیرید، چرا که بدون آگاهی وارد این کار و حرفه شدن، خسارات زیادی را به همراه خواهد آورد که از جمله آن ها می توان به بالا بودن هزینه های تولید، افزایش ضایعات به دلیل پایین بودن کیفیت محصول و غیره اشاره کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با کارشناسان گروه آراد ماشین ارتباط برقرار کنید.

چرا فرآوری آب انار

با توجه به فرآوری سخت آب انار اگر به درستی انجام گیرد فواید زیادی را برای انسان به همراه خواهد آورد که از جمله آن ها می توان موارد زیر را نام برد:

  • ملایم و صاف کردن پوست انسان با داشتن کلسیم، منیزیم، روی و سایر مواد معدنی
  • جلوگیری از بیماری های قلبی و پیری زودرس
  • تشدید هضم و فعال کردن معده
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها