بسته بندی مواد غذایی

امروزه بسته بندی های مختلفی از محصولات غذایی شاهد هستیم که به صورت جذاب و مدرنی بسته بندی شده اند و این روند به یکی از فاکتورهای مهم بازاریابی تبدیل شده است و تولیدکنندگان برای جذب مشتری و فروش بیشتر به این سبک مواد غذایی مدرن از بسته بندی ها روی آورده اند.

در این مقاله قصد داریم شما را انواع بسته بندی های متنوع مواد غذایی آشنا کنیم و به روش ها و مزایای آن بپردازیم، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا پایان مقاله همراه ما باشید.

بسته بندی مواد غذایی

امروزه با پیشرفت صنعت بسته بندی و فناوری مدرن در انواع دستگاه بسته بندی، شاهد تنوعی گسترده ای از بسته بندی مواد غذایی هستیم که جهت مراقبت از مواد غذایی و حفاظت در برابر ورود آلودگی ها، رطوبت، فساد و حمله آفات انجام می گیرند.

اگرچه بسته بندی هزینه های مازادی را برای تولید کننده محصول رقم می زند، اما با انجام بسته بندی می توان محصول را از دستکاری هنگام حمل و نقل، ذخیره سازی و خرده فروشی جلوگیری کرد و چه بسا با بسته بندی درست و جذاب فروش محصول را دو چندان کرد.

انواع بسته بندی مواد غذایی

بسته بندی مواد غذایی با توجه به نوع محصول و حجم آن متفاوت است و امروزه شاهد انواع مختلفی از بسته بندی ها هستیم که در ادامه به چند مورد از آن ها می پردازیم:

بسته بندی آسپتیک مواد غذایی

بسته بندی آسپتیک ترکیبی از کاغذ، آلومینیوم و پلی اتیلن است که یک لایه داخلی محکم از پلی اتیلین نیز دارد و برای بسته بندی غذاهای استریل شده که به نگهداری طولانی مدت احتیاج دارند، کاربرد دارد.

تخم مرغ مایع، نوشیدنی های تهیه شده از شیر، شیر و دیگر موا غذایی فرآوری شده از جمله محصولاتی هستند که با بسته بندی اسپیک در بازار عرضه می شوند.

بسته بندی کاغذی

کاغذ با توجه به حساسیت بالایی که به رطوبت دارد، طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است که دلیل آن به مزیت های آن مربوط است و از جمله آن ها می توان به هزینه پایین، انعطاف پذیری بالا، قابلیت چاپ عالی و قابلیت بازیافت اشاره کرد.

شیشه ها

شیشه با داشتن وزن زیاد، حساس بودن به حرارت و شکستگی از مزیت های زیادی برخوردار است و به عنوان یکی از قدیمی ترین نوع بسته بندی همواره به قوت خود باقیست.

از مزیت های بسته بندی شیشه می توان موارد زیر را می توان نام برد:

  • با مواد غذایی هیچ واکنشی انجام نمی دهد
  • حفظ طعم مواد غذایی
  • نداشتن بو و کاملا بهداشتی
  • امکان روئیت مواد غذایی برای خریدار

بسته بندی با سینی

نوعی از بسته بندی وجود دارد که از جنس مقوا هستند و به صورت سینی با سطحی صاف و لبه های برجسته طراحی شده اند که محصولات مختلفی از قبیل نوشیدنی ها، دانه های گیاهی، گوشت و غیره را در خود نگهداری می کنند.

کیسه

از رایج ترین نوع بسته بندی، استفاده از کیسه است که میان وعده هایی نظیر چوب شور، چیپس، آجیل و میوه های خشک و غیره را درون آن بسته بندی می کنند و مواد غذایی را از محیط، آلودگی و هوا در امان می دارد.

جعبه

یکی از دیگر انواع بسته بندی مواد غذایی، جعبه است که از جنس های مختلفی مانند تخته، چوب، فلز و فیبر می تواند باشد و محصولاتی نظیر غلات، میان وعده ها، پیتزاهای یخ زده، کراکر و غیره قابلیت بسته بندی توسط جعبه را دارند.

قوطی های مواد غذایی

قوطی ها به علت خاصیت نفوذ ناپذیری و مقاومت بالا در برابر دما و محیط برای بسته بندی محصولاتی نظیر کمپوت، غذا، مربا، نوشابه و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

جنس قوطی ها از نوع فلز نازک با فولاد است و برای نگهداری و حمل و نقل بهترین گزینه ایده آل می باشد.

کارتن

کارتن با توجه به ضخیم تر و سنگین تر بودن نسبت به کاغذ برای بسته بندی مواد غذای خشک گزینه مناسبی است.

پلیمرهای بسته بندی

بسته بندی های پلیمری که استفاده از آن رایج است به دلیل مزیت هایی است که دارد و از جمله آن ها می توان به وزن پایین، شکل پذیری راحت، مقاومت مکانیکی بالا، به صرفه بودن و تولید آسان اشاره کرد.

روش های بسته بندی مواد غذایی

بسته بندی مواد غذایی روش های مختلفی دارد که در ادامه به توضیح موارد آن می پردازیم:

غذاهای کنسرو شده خانگی

یکی از رایج ترین و قدیمی ترین روش بسته بندی محصولات غذایی، حرارت دادن مواد غذایی در قابلمه و نگهداری و بسته بندی در ظروف شیشه ای است.

با استفاده از این روش محصولات بدون ورود هوا مدت ماندگاری بیشتری برای مصرف خواهند داشت.

منجمد کردن مواد غذایی

انجماد نیز از روش های قدیمی و رایجی است که همواره به قوت خود باقی است و برای انجماد مواد غذایی باید از تمیز بودن محصول اطمینان حاصل کرد.

کنسرو کردن مواد غذایی به سبک صنعتی

محصولات مختلفی نظیر گوشت، میوه و سبزیجات قبل از قرارگیری داخل قوطی ها پخته می شوند تا مانع از ورود آلودگی شود و به صورت کنسرو شده به بازار عرضه می شوند.

مزایای بسته بندی مواد غذایی

با بسته بندی مواد غذایی می توان از مزیت های مختلفی برخوردار شد که در اینجا ما به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم:

  • امکان زدن برچسب: با برچسب زدن بر روی محصول می توان دستور استفاده و نوع مواد تشکیل دهنده آن را توضیح داد..
  • افزایش ماندگاری
  • افزایش ایمنی در بسته بندی
  • حمل و نقل آسان
  • محافظت و یکپارچگی محصول
  • برندسازی برای صنایع مواد غذایی

بسته بندی مواد غذایی و تاثیر آن بر مصرف کننده

یک بسته بندی درست باید به گونه ای باشد که با توجه به نوع محصول، از بسته بندی مناسب، رنگ مناسب و توضیحات تکمیلی درستی استفاده کرده باشید که مصرف کننده را به سرعت جذب محصول خود کند.

با توجه به سلیقه های مختلف و واکنش های متنوعی که نسبت به بسته بندی محصول می شود، باید انتخاب و تصمیم درستی در خصوص بسته بندی گرفت.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع بسته بندی مواد غذایی آشنا کنیم و به توضیح روش های مرتیط با آن بپردازیم، انتخاب بسته بندی به نوع محصول و تعداد آن بستگی دارد و با توجه به سلیقه و بودجه ای که در نظر دارید، می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها