تفاوت دستگاه سیل وکیوم و دستگا سیل

در این مقاله به بررسی تفاوت دستگاه سیل وکیوم با دستگاه سیل و همچنین نحوه ی عملکرد آن ها می پردازیم و انواع آن را معرفی خواهیم کرد. حتما زمان تحقیق درباره ی دستگاه ها ی بسته بندی سیل به کلمات سیل و وکیوم و یا سیل وکیوم برخورد کرده اید. در واق سیل و سیل وکیوم هر دو دستگاه هایی با یک عملکرد هستند که تنها تفاوت در عمل وکیوم می باشد. در ادامه در رابطه با وکیوم و کاربرد های وکیوم در بسته بندی توضیح خواهیم داد.

 

معرفی دستگاه سیل و انواع آن

در سال های اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا و حائز اهمیت بودن رعایت نکات بهداشتی در مرحله بسته بندی بسیاری از تولید کنندگان و افراد برای ارائه محصول خود به بازار و بهداشتی بودن محصولات خود اقدام به بسته بندی آن ها نموده اند. در اکثر موارد دستگاه بسته بندی سیل مناسب ترین گزینه برای بسته بندی محصولات، بصورت کاملا بهداشتی در ظروف پلاستیکی بوده است. این نوع از بسته بندی علاوه بر بهداشتی بودن به ماندگاری محصول و حفظ ظاهر و سلامت آن نیز کمک می کند.

سیل ها از نظر مکانیزم کار کردن به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

  • سیل حرارتی
  • سیل القایی

دستگاه سیل حرارتی

در بسته بندی ظروف مختلف پلاستیکی که با شکل ها و سایزهای مختلفی ساخته می شوند می توان از مدل های مختلف دستگاه سیل حرارتی استفاده کرد. سیل های حرارتی با استفاده از گرم کردن المنت های درون دستگاه عمل سیل را انجام می دهند و در مدل های رومیزی ( دستی، نیمه اتومات و اتومات )، ایستاده ( کشویی و روتاری )، خطی ( تک لاین، دو لاین و سه لاین ) ساخته می شوند.

دستگاه سیل القایی

سیل های القایی به روش غیر تماسی عمل می کنند و و با فاصله از ظرف این عمل بصورت غیر مستقیم انجام می شود. در دستگاه سیل القایی امواج مغناطیسی باعث سیل ظرف می شوند و این امواج میدان مغناطیسی را تشکیل می دهند و این میدان مغناطیسی باعث سیل ظروف می شود.

سیل القایی

در سیل های القایی یک بازه ی خاصی تعریف می شود. در سیل های حرارتی طیف گسترده ای را می توان سیل کرد ولی در سیل های القایی یک بازه ی خاص برای آن تعریف می شود برای مثال 2 تا 15 سانتی متر معمولا برای دستگاه سیل القایی در نظر گرفته می شود و در صورت نیاز اگر دهانه ظرف مشتری بیشتر از 15 سانتیمتر باشد امکان ساخت و تنظیم دستگاه برای سیل ظرف با این اندازه می باشد. سیل های القایی سه دسته هستند: دستی، نیمه اتومات و اتومات

دستگاه سیل وکیوم چیست و چه تفاوتی با دستگاه سیل دارد؟

دستگاه سیل به تنهایی عمل سیل و یا مهرم و کردن لبه ی ظرف های پلاستیکی و یکبار مصرف از جنس PP و PET را انجام می دهد که در بسته بندی انواع محصولات غذایی از جمله محصولاتی که حساس هستند و در معرض هوای آزاد تغییر شکل داده و فاسد می شوند انجام می دهد. تفاوت دستگاه سیل وکیوم بادستگاه سیل در وجود سیستم وکیوم بر روی دستگاه است.

دستگاه سیل وکیوم

علت استفاده از پمپ وکیوم برای بسته بندی محصولات

در بسته بندی محصولاتی که ماندگاری پایینی  دارند و حساس هستند از سیستم وکیوم استفاده می شود. در این سیستم هوای داخل ظرف خالی شده و در ادامه تزریق گاز ازت انجام می شود. این عمل ماندگاری محصولاتی همچون سبزیجات، صیفی جات، گوشت و … را بالا می برد و باعث می شود محصوات شکل ظاهری خود را حفظ کنند.

انواع دستگاه سیل وکیوم

دستگاه های سیل وکیوم از لحاظ سرعت عملکرد دارای چند نوع می باشند. برای انتخاب دستگاه متناسب با کسب و کار خود ابتدا باید ظرف متناسب با محصولتان را انتخاب کرده و ابعاد آن را مشخص کنید. در مرحله بعد باید تیراژ کار و ظرفیت تولید خود را بصورت حدودی مشخص کنید و در صورت نیاز به دریافت اطلاعات و مشاوره و یا ثبت سفارش دستگاه می توانید با کارشناسان فروش آراد ماشین تماس بگیرید.

 

دستگاه سیل وکیوم کشویی

برای بسته بندی انواع مواد غذایی بصورت بهداشتی معمولا دستگاه های سیل پیشنهاد می شوند. دستگاه سیل وکیوم کشویی از دستگاه هایی است که بصورت دستی، نیمه اتومات و اتومات ساخته می شود و برای کسب و کار های کوچک گزینه ی مناسبی می باشد. دستگاه های سیل کشویی فضای کمتری را نسبت به دستگاه های خطی و روتاری احتیاج دارند و برای افرادی که بودجه کافی برای خرید دستگاه های بزرگ را ندارند و یا سرعت تولید متوسطی دارند گزینه ی مناسبی است. معمولا از سیل های کشویی اتومات برای بسته بندی ظروف غذا در رستوران ها و کیترینگ ها و یا بسته بندی ترشیجات، میوه خشک و … استفاده می شود.

دستگاه سیل وکیوم روتاری

در کسب و کار هایی که سرعت تولید و بسته بندی بالا می باشد، دستگاه سیل وکیوم روتاری یا دوار مناسب است که از اتلاف وقت جلوگیری می کند. دستگاه سیل دوار یا چرخشی که معمولا روتاری نامیده می شود دارای قالب دو طرفه ای می باشد که در هر دو طرف آن ظرف قرار می گیرد. این صفحه بصورت چرخشی جابجا شده و امکان جابجایی قالب داخل دستگاه با قالب بیرونی دستگاه را می دهد. اپراتور می تواند در فاصله سیل شدن ظروفی که داخل دستگاه قرار گرفته اند، ظرف بعدی را در قالب خارجی قرار داده و پس از عمل سیل جابجایی قالب را انجام دهد. این عمل باعث بالا رفتن در سرعت بسته بندی می شود.

دستگاه سیل وکیوم خطی

در خطوطی که تیراژ و یا سرعت بسته بندی بسیار بالا باشد، از دستگاه سیل وکیوم خطی استفاده می شود که بصورت تک لاین، دو لاین، سه لاین و چهار لاین ساخته می شوند. سیل خطی تک لاین و دو لاین از لحاظ سرعت بسته بندی تقریبا با دستگاه های روتاری برابر هستند و در مواردی که از لحاظ فضا محدودیتی وجود نداشته باشد می توان از دستگاه سیل وکیوم خطی استفاده کرد. در دستگاه های سیل وکیوم خطی قابلیت نصب سیستم تزریق گاز، وکیوم و تزریق گاز بر روی هر لاین وجود دارد. در دستگاه های سیل خطی علاوه بر سرعت بالا از نیروی انسانی کمتری نیزاستفاده می شود.

 

در این مقاله به بررسی تفاوت دستگاه سیل وکیوم و دستگاه سیل پرداختیم. آراد ماشین طراح و سازنده انواع دستگاه بسته بندی است. در صورت نیاز به دریافت مشخصات و قیمت دستگاه سیل با کارشناسان و مشاوران ما ارتباط برقرار کنید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها